Tijdens de Cursus Zelfvertrouwen wordt er niet alleen veel gedaan maar ook veel gepraat. Het zijn vaak gouden gesprekjes waar parels van uitspraken in voorkomen.

Zo vertelde de zesjarige Tuur tijdens de les de gaat over het onderwerp “omgaan met teleurstellingen” dat hij verliefd is op Frieda. “Maar ik heb het daar wel moeilijk mee!” Toen de andere kinderen vroegen waarom volgde er een heel verhaal over een mooi en graag gezien meisje uit zijn klas dat bijzonder goed haar mannetje kan staan en elke jongen die iets zegt of doet wat haar niet aanstaat, met een heupworp op de grond gooit. “Ze doet dat bij mij de hele dag!” klaagde Tuur met een twinkeling in zijn ogen…

Stefan van zeven liet tijdens de les “Trots zijn op jezelf en blij zijn met de dingen die je al goed kan” ineens vallen dat hij sinds kort nooit meer echt helemaal blij is, ook al gaan veel dingen hem prima af. “Dat komt…” legde hij uit met een serieus gezicht en wat droevige blik “… omdat de Noordpool elk jaar meer smelt en straks helemaal weg is. Wist je dat wel?!” Het gaat hem oprecht aan het kinderhart.

Wouter van acht vind de les over “vriendschap” erg boeiend. Hij weet er veel over te vertellen en noemt moeiteloos op wat je allemaal kan doen met vrienden. “Logeren, spelen, samenwerken, huilen, ruzie maken maar ze kunnen je ook helpen, troosten en nog veel meer”. “Ja…” vult de vijf jarige Addie hem met enthousiasme aan; “Als je groot bent kan je met een vriend trouwen!” En zo… is het maar net! 🙂