Brusjes

Broertjes en zusjes ofwel… “Brusjes”. Vaak een zegen, soms een zorg. Het ene moment hebben ze het reuze gezellig samen, wordt er fijn gespeeld en blij gebabbeld. Het andere moment jagen ze elkaar schreeuwend door het huis, plagend, woedend of huilend van onmacht en ergernis. De wisseling tussen ups en downs die Brusjes ervaren, horen bij het groter groeien in nabijheid van elkaar. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo is het gewoon.

Wat niet altijd “gewoon” is maar wel verrassend, fijn en zinvol, is Brusjes eens stil laten staan bij hun bijzondere band en gezin van herkomst. Wie maken er allemaal deel uit van het gezin, wat karakteriseert de verschillende gezinsleden, hoe voelt een ieder zich binnen het gezin en wat zijn de unieke kwaliteiten waar de gezinsleden om worden gewaardeerd? Wat kun je van elkaar leren en hoe kun je op een respectvolle, creatieve manier duidelijk maken wat je misschien graag een beetje anders wil thuis?

Speciaal voor ouders en kinderen die hier nieuwsgierig naar zijn, biedt Sira Kindercoaching voor Brusjes een korte reeks van 3 sessies waarbij gewerkt wordt aan het maken van een “Gezinsschild”. Daarbij gaan de kinderen met elkaar in gesprek over de omgang met elkaar thuis en ontwerpen een prachtig, uniek gezinsschild dat ook gemaakt wordt en nadien mee naar huis mag als symbool voor de kracht en kwaliteiten van het gezin.

Wil je meer informatie of Brusjes aanmelden? Een mailtje of belletje en… het wordt geregeld!