Ervaringen van klanten van Sira Kindercoaching

Cursus Zelfvertrouwen

Anne: “Armin vond het trouwens heel erg leuk vandaag. “Ik wil nog 1000 keer gaan” zei hij 🙂 “

Meryem: “Wilde nog even doorgeven dat het smiley systeem verbazingwekkend goed werkt. Op de vraag hoe het op school was antwoordde Youssef meestal algemeen goed. En nu komen de verhalen los en praat hij echt over wat hij heeft meegemaakt en hoe hij zich gevoeld heeft. Ook vind hij het fijn om te horen hoe ik mij gevoeld heb en hoe mijn dag was. Heel fijn!”

Helen: “Niet alleen Onze dochter van 6 heeft genoten van de Cursus Zelfvertrouwen; het hele gezin genoot mee. Door samen de oefeningen te doen hebben we met elkaar erg gelachen, goed gepraat en veel geleerd. Ik merk dat onze dochter vooral een stuk rustiger is geworden en meer begrip heeft voor hoe ze zelf in elkaar zit. Dit heeft ze gekregen op een erg leuke en speelse manier waardoor ze iedere keer met heel veel plezier is gegaan.”

Marieke: “Onze dochter (7 jaar) kwam heel enthousiast terug van de eerste cursusdag!”

Jennifer: “Onze zoon (9 jaar) was helemaal blij toen hij terugkwam vandaag. Gisteren zat hij nog huilend op schoot omdat hij het zo spannend vond.” 

Linda: “Zomaar een gesprekje tussen onze dochter (9 jaar) en mij, ging over klasgenoot J. Gesprek voor de training en gesprek na de training: “Mam, ik wil morgen niet meer naar school, J zegt dat ik dik ben en niet naast hem mag zitten.” “Jeetje, wat akelig, maar je bent helemaal niet dik en hij bepaalt niet waar jij gaat zitten.” Huilen, huilen niets maakt meer uit wat ik zeg en maar weer naar school en met de juf praten. Zucht…

“Mam, ik ga aanpakken en niet meer weglopen. Ik ben toch ook belangrijk en wat hij doet is echt niet aardig en ik ga er morgen wat van zeggen.” “Wat goed van je, jij bent zeker heel belangrijk en wat knap dat je dat durft. Ben trots op je moppie.” “Dankjewel, ben ook een beetje trots op mezelf.”

De Cursus Zelfvertrouwen heeft onze dochter als zeer plezierig ervaren. Samen met een klein groepje kinderen is het fijn om over verschillende onderwerpen te praten en wordt heel goed begeleidt door Eva als coach. Handvatten worden op een plezierige manier uitgereikt. Negatieve gedachten omzetten naar positieve en aanpakken in plaats van vluchten heeft haar veel voordeel opgeleverd. Eigenlijk zou ik dit alle kinderen toewensen.”

Rob: “Onze zoon (6 jaar) heeft in een voor hem enorm plezierige context gewerkt aan zijn zelfvertrouwen. Doordat wij als ouders door Eva wekelijks zijn geïnformeerd over het programma, beschikken wij nu over handvatten om onze zoon te ondersteunen bij verdere groei van zijn zelfstandigheid”.

Arnoud: “Was er maar zo’n cursus geweest toen ik een kind was!”

Coachtrajecten

Merel: “Onze zoon had al eerder de cursus Zelfvertrouwen gevolgd bij Eva. Nu zit hij in groep 8 wat een groep is waar veel onrust is op vele vlakken. Hij pikt hier heel gemakkelijk het gevoel van anderen op, waardoor hij zelf van slag raakt(Buikpijn). Waardoor zijn eigen waarde zakte. Eva heeft hem met 1 op 1 gesprekken weer zijn zelfvertrouwen gegeven, maar ook handvatten hoe om te gaan met bepaalde situatie en/of klasgenoten. We zien onze vrolijke grapjes makende zoon weer opbloeien.”

Charlene: “Vanaf het eerste moment van kennis maken, gaan de kids met plezier naar Eva. We leren met elkaar allerlei nieuwe leuke, grappige maar vooral ook nuttige nieuwe handvatten voor bijvoorbeeld het praten over gevoel maar ook voor het denken in oplossingen. Op het eerste gezicht simpele tools maar wat levert het mooie gesprekken op thuis! We zien de kids elke keer een stapje groeien en wij groeien dan een stukje mee. Wat een voorrecht om dat mee te mogen en kunnen maken!”

Kathelijne: Eva weet de vinger op de juiste plek te leggen. Onze zoon leert wat zijn kwaliteiten zijn en dat geeft hem zelfvertrouwen. Hij gaat, op eigen verzoek, naar Eva als hij weer een boost nodig heeft.

Elin: Wij zijn heel tevreden met de coaching van onze zoon. Hij is altijd met veel plezier gegaan. Heel fijn om aan het eind van de sessie ook even kort te horen wat er besproken is, zodat wij als ouders ook goed op de hoogte blijven. Hij heeft er veel aan gehad, zijn zelfvertrouwen is beter geworden en hij gebruikt nog steeds bepaalde “regels” ook op school zoals “stoppen, denken, doen”. Wij kunnen Eva van harte aanbevelen.

Kim: “Onze zoon (7jaar) had moeite om voor zichzelf op te komen, zijn gevoelens een plek te geven, was erg gefrustreerd en snel boos. Door de hulp van Eva van Sira Kindercoaching is hij met sprongen vooruit gegaan. Onze zoon kan beter relativeren, heeft geleerd dat ieder kind anders is en dat ook mag zijn. De boosheid is veel minder, hij weet nu hoe hij met zijn frustraties om moet gaan. De explosies zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij kijkt iedere keer uit naar de gesprekken met Eva, iets dat natuurlijk ook zeer belangrijk is. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat!”

Lynda: “Via via zijn wij in contact gekomen met Eva Haazen. Zij is een zeer enthousiaste kindercoach. Toen onze zoon in groep 7 tegen behoorlijke problemen aanliep op sociaal emotioneel gebied hebben wij haar hulp ingeroepen. Het afgelopen jaar heeft hij behoorlijke stappen gemaakt en wij hebben Eva gevraagd hem in groep 8 verder te begeleiden om op een meer positieve manier naar zijn schoolse prestaties te kijken en naar de invloed die hij hier zelf op kan uitoefenen. De gesprekken met Eva hebben een zeer positieve invloed op hem. Na een gesprek met Eva heeft hij altijd weer goede moed.”

Christel: “Eva is een betrokken coach voor onze kinderen. Ze heeft nauw contact met ons over de voortgang en staat open voor alles wat de kinderen haar laten zien. Ze speelt in op wat er leeft en zet kinderen in hun kracht.”

De coachklas

“De coachklas is een veilige en leuke situatie waarin kinderen leren om zichzelf, als onderdeel van de groep, te ontdekken, te uiten, te spiegelen en te waarderen.” Juf Michelle Visser, De Rietakker in De Bilt

“De coachlessen in de klas geven een gevarieerd aanbod van oefeningen om samen met je groep te werken aan de leerdoelen van je klas en aan individuele leerdoelen. De leerlingen stonden elke woensdag met veel enthousiasme op Eva te wachten. Als leerkracht doe je weer nieuwe ideeën op om met je klas aan de slag te gaan.”
Juf Anouk Bloemendal, Rietakker in De Bilt

“Een positieve boost voor de klas!”
Juf Corlinda Dooijenburgh, Julianaschool in Bilthoven

“De Coachklas; eens op een andere manier naar je klas kunnen kijken als leerkracht.”
Juf Margriet van Beukel, Rietakker in De Bilt

“Interessante, actieve en afwisselende werkvormen; een goede aansluiting bij de belevingswereld van de kinderen en een mooi middel om goed in kaart te brengen wat zoal speelt en leeft in een klas.”
Juf Mieke Oskam, Julianaschool in Bilthoven

“Fijne lessen voor de groepsvorming. Leuke lessen vol interessante opdrachten.
Alle kinderen deden heel enthousiast mee!”
Juf Dragana Okolic, Montessorischool Buiten Wittevrouwen in Utrecht

“De afgelopen weken hebben de kinderen deelgenomen aan de coachklas waarbij ze leerden samenwerken, hun mening durven geven en respect te hebben voor elkaar. Wat een ervaring. Mooi om te zien dat onze groep 4 een klas is waarbij de kinderen zich durfden te uiten en lieten zien hoe creatief ze zijn!”
Juf Susanne Dijkstra, Wijzer aan de Vecht in Utrecht

“De Coachklas is: positief ervaren! De kinderen werden zich bewuster van hun eigen gedrag, verantwoordelijkheid en hun mogelijk positieve eigen bijdrage aan de sfeer in de klas.”
Juf Liesbeth Soons, Daltonschool Rijnsweerd in Utrecht

“Kinderen leren naar zichzelf en anderen kijken en uit hun comfortzone te stappen.” Juf Maaike van Rossum, Rietakker in De Bilt